Kaptafels zijn bij uitstek meubels om te gebruiken wanneer je jezelf opmaakt. Voor het aanbrengen van make-up en sieraden en voor het fatsoeneren van het haar is plaatsnemen aan een kaptafel het beste dat je kunt doen. Zo maak je er een prettige activiteit van en dat op een plek die hier speciaal voor is ingericht. Aangezien het kopen van een nieuwe kaptafel geen alledaagse activiteit is leggen we hieronder uit op basis van welke vijf factoren je je ideale kaptafel selecteert.

Lengte en breedte

De lengte en de breedte van het tafelblad en het meubel an sich moeten natuurlijk ten eerste zodanig zijn dat het geheel goed past op de plek die je voor de kaptafel in gedachten had.

Hoogte van de tafel

De hoogte van het meubel is ook relevant. Van essentieel belang is dan vooral de hoogte van het tafelblad. Deze moet zijn afgestemd op jouw lichaamslengte en dus ideale werkhoogte.

Aanwezigheid opbergruimte

Afhankelijk van de hoeveelheid sieraden en make-up attributen die je hebt kun je inschatten hoeveel opbergruimte je hiervoor nodig hebt. Een kaptafel met een of enkele ingebouwde kastjes is zeker een aanrader. Hierbij kun je beter iets te veel opbergruimte hebben dan te weinig.

Afmeting en vorm spiegel

De spiegel maakt een belangrijk onderdeel uit van de kaptafel. Idealiter neem je een exemplaar met een spiegel die zowel functioneel als mooi is.

Materiaal

Besef je tenslotte dat je met een kaptafel weer een meubelstuk in huis haalt. Om je interieur als geheel mooi te houden kun je dus het best een kaptafel kiezen die goed bij je andere meubelstukken past.