Hoe zorg je ervoor dat je een klein logootje kunt graveren in kunststof? Bij diamant wordt dit met de hand gedaan met een boortje, maar als je dit bij kunststof doet bestaat er de kans dat je het kunststof scheurt. Als je gebruik maakt van een lasergravure krijg je een foutloze gravering precies zoals op de tekening zonder dat je het kunststof kapot maakt of minder stevig maakt. 

Hoe werkt lasergravure?

Lasergravure werkt op eenzelfde manier als een lasersnijder. Een lasersnijder heeft zoals de naam al doet vermoeden een laser die heel heet is en zo snijdt in het kunststof. Een lasergravure werkt ongeveer hetzelfde. Het grote verschil is de warmte van de laser. De laser kan natuurlijk niet te warm zijn, want dan gaat de laser zo door het kunststof heen en er moet alleen een groef worden gemaakt om het logo te vormen.

Waar wordt lasergraveren voor gebruikt

Veel mensen kunnen niet voor hun zien op wat voor een manier dit handig kan zijn in gebruikt. Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden die je dagelijks ziet zoals: Kunstwerken, nummerplaten, typeplaten en bewegwijzering. Deze dingen worden allemaal gemaakt met zo een machine.