Er wordt in Nederland 65.000 keer per jaar ingebroken. Hoewel dit aantal al jaren omlaag gaat, is dat natuurlijk nog steeds heel erg veel. Een inbraak is niet alleen vervelend omdat uw waardevolle of dierbare spullen kunnen worden gestolen. Ook kan het een emotionele opdoffer veroorzaken. Mensen bij wie onlangs is ingebroken, voelen zich vaak nog lange tijd onveilig. Gelukkig bent u niet overgeleverd aan de grillen van criminelen. Het blijkt dat de meeste vormen van inbraak relatief makkelijk te voorkomen zijn. Een redelijk laagdrempelige vorm van camera beveiliging, zoals bijvoorbeeld een bullet camera, is vaak al voldoende om inbraak te voorkomen. Hoe de inbreker denkt en hoe inbraak is te voorkomen, lees u in deze blog!

De meeste dieven zijn gelegenheidsdieven

Uit cijfers van de politie blijkt dat ongeveer tachtig procent van alle inbraken wordt gepleegd door de zogenaamde 'gelegenheidsdieven'. Dit zijn geen gelouterde criminelen, maar gewoon 'normale' mensen wiens morele kompas even een andere richting aangeeft. Ze zien een huis of een pand waarvan ze denken: hier valt wat te halen. Met een simpele nijptang of een schroevendraaier slaan ze hun slag. De politie weet ook welke factoren voor dit soort dieven aantrekkelijk zijn. Ze proberen het liefst toegang te krijgen tot hun doelwit via een achteringang. Als ze dan ook nog een tuin tot hun beschikking hebben waardoor ze kunnen vluchten, wanen ze zich helemaal als vissen in het water.

Tot 97% van de inbraken voorkomt men met camera beveiliging

Herkent u zich in een van de bovenstaande risicofactoren? Dan is het raadzaam om eens na te denken over het beveiligen van uw huis, bijvoorbeeld met camera beveiliging. Aangezien de meeste dieven gelegenheidsdieven zijn, laten ze zich al snel afschrikken door iets wat erop wijst dat hun doelwit beveiligd is. Camera beveiliging is hier heel goed in. Bovendien is het tegenwoordig een makkelijk te installeren techniek. Een bullet camera is een camera die goed zichtbaar is en daardoor een extra afschrikkende werking heeft. Ook levert hij beelden in hoge kwaliteit op, is het mogelijk om het beeld in te zoomen of om te draaien, en kunt u hem uitrusten met allerlei extra snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een futuristisch klinkende, maar eenvoudige te implementeren functionaliteit als een warmtesensor. Zo is de dief ook niet veilig in de duisternis. Bespaar u het materiele en emotionele leed van een inbraak. Kies voor camera beveiliging, bijvoorbeeld in de vorm van een bullet camera!