Wanneer je iets breekbaars wilt versturen is het erg belangrijk dat je zorgt voor het juiste verpakkiingsmateriaal. Daarmee voorkom je namelijk dat het product gedurende het transport kapot gaat. Qua verpakkingsmateriaal heb je verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. Een van de meest gebruikte varianten is noppenfolie. Bijna iedereen is bekend met noppenfolie, maar weinig van ons weten hoe je het nou precies moet gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe je noppenfolie het beste kunt gebruiken en waar je allemaal rekening mee moet houden. 

 

Kies het juiste formaat

Bubbeltjes plastic kan je in verschillende formaten kopen. Zo kan je kiezen voor een variant van 50 centimeter breed, maar ook van 100 centimeter breed. De dikte van het materiaal is meestal zon 70mm. Als je een relatief klein product wilt verzenden, dan is het prettiger om de variant van 50 centimeter aan te schaffen. Anders gaat er namelijk erg veel tijd zitten in het op maat maken van het bubbeltjes plastic. 

 

Zo gebruik je noppenfolie

Noppenfolie is doorzichtig en kan omschreven worden als elastisch verpakkingsmateriaal. Het is gemaakt van kunsstof en er overal zitten er 'noppen' die gevuld zijn met lucht. De met lucht gevulde noppen zorgen ervoor dat het product demping krijgt wanneer de doos bijvoorbeeld op de grond valt. Om de noppenfolie op de juiste manier te kunnen gebruiken, is het handig om ook een soort tape ter beschikking te hebben. Je wikkelt het product vervolgens in met de noppenfolie en plakt dit af met tape. Bij het inwikkelen is het verstandig om de noppen aan de kant van het product te draaien. Zo krijgt het product de optimale bescherming tijdens de verzending. 

Om er zeker van te zijn dat het product intact blijft, is het ook aan te raden om gebruik te maken van opvulmateriaal. Zo kun je om de noppenfolie heen bijvoorbeeld stukken krantenpapier leggen. Hiermee zorg je ervoor dat het product tijdens het verzenden zeker weten intact blijft. 

Noppenfolie, waar kun je dat kopen?

Noppenfolie kun je op verschillende plekken kopen. Zo kun je het aanschaffen in een bouwmarkt, maar eventueel ook bestellen via het internet. De tweede variant is momenteel erg populair. Hier hoef je de deur namelijk voor uit en dat is prettig. Bovendien kun je door noppenfolie te bestellen ook geld bestellen. Wel hangt dit vanwege de verzendkosten af van de hoeveelheid die je bestelt. Echter, omdat noppenfolie in erg veel situaties nuttig kan zijn, is het nooit een slechte investering om in een keer wat meer te bestellen.