Wie last heeft van een burn out, komt vaak in een soort medische molen terecht. Je wordt vaak door je werkgever naar een praktijkbegeleider gestuurd, wat veel baat kan hebben. Maar er zijn veel manieren om een burn out te behandelen. Bijvoorbeeld door een energetische behandeling of bijvoorbeeld mindfulness.

Energetische behandeling

Wat is een energetische behandeling?

Een energetische behandeling is een soort massage welke wordt uitgevoerd door een energetisch therapeut. Het is meer dan alleen een behandeling aan de spieren of gewrichten zoals bij veel andere massages. Bij een energetische massage wordt enerzijds gewerkt op energiepunten en meridianen in het lichaam en anderzijds met de overdracht van universele energie. Het gaat er vanuit dat blokkades in je lichaam herstel bij een burn out tegenwerken.

Meditatie en mindfulness

Beter leren luisteren naar je lichaam en signalen van stress blijkt in veel gevallen een juiste route voor mensen met een burn out. Vaak hebben ze namelijk signalen van hun lichaam genegeerd zoals hoofdpijn, slecht slapen en andere stressverschijnselen. Door te mediteren kun je leren contact te maken met je lichaam en beter te luisteren naar je lijf. 

Met een psycholoog

Een gangbare manier om je burn out te behandelen is via een psycholoog. Vaak kan een werkgever je in contact brengen met een praktijkbegeleider maar als je echt met iemand wil praten die dieper op de materie ingaat, dan heb je echt een psycholoog nodig. De psycholoog focust zich dus vooral op het analyseren en het veranderen van jouw gedachten en overtuigingen. Een multidisciplinaire aanpak gaat niet alleen uit van het cognitieve deel, maar besteedt ook aandacht aan je herstel en de re-integratie. Dat is hoognodig bij dit soort klachten. 

Blijf bezig

Hoewel het nodig is om rust te nemen van je stressvolle leven bij een burn out, is het niet goed om volledig te stoppen met werken en meedoen aan de maatschappij. Dat werkt je herstel alleen maar tegen. Probeer dus bezig te blijven op meerdere fronten.